4. Mededeling: tot 6 april 2020 zullen de reguliere gebedsdiensten in de moskee worden gestaakt

9DE58750-19AD-49C9-9BEB-14C0E53EACAD

 

Nederlandse Islamitische Federatie

 

Rotterdam, 17 Maart 2020
4. MEDEDELING: TOEVOEGING AAN DE AANKONDIGINGEN VAN 13 en 15 MAART

 

Assalamu alaikum beste broeders en zusters,

 
In het kader van de maatregelen die de Nederlandse regering onlangs heeft afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, neemt NIF Milli Görüş de volgende aanvullende maatregelen voor de aangesloten organisaties:

 
– Vanaf het ochtendgebed op 17 maart 2020 tot 6 april 2020 zullen de reguliere gebedsdiensten in de moskee worden gestaakt. We verzoeken iedereen hun gebeden in deze periode thuis te vervolgen.

 
– Onze moskeeën blijven waar mogelijk geopend voor gebeden op individuele basis.

 

– Onze activiteiten worden aangepast zoals vermeld in de mededeling 2020/06 van
IGMG.

 
We verzoeken onze gemeenschap om na het gebed in de moskee zo snel mogelijk naar huis te gaan. Mensen die ziekteverschijnselen hebben adviseren wij om thuis te blijven.

 
Eerder genomen maatregelen in het kort:

 
– Het tijdelijk stoppen van de vrijdaggebeden, de activiteiten en het onderwijs van onze instellingen worden verlengd tot 6 april.

 
– De kantines zullen met ingang van 15 maart om 18:00 uur tot 6 april gesloten zijn. De buurtwinkels kunnen doorgaan met hun activiteiten, met voorbehoud dat er niet te veel mensen tegelijk binnenkomen.

 
In navolging van de huidige ontwikkelingen zullen onze mededelingen over dit onderwerp transparant blijven worden gedeeld.

 
Met vriendelijke groeten,

 

Mustafa Aktalan
NIF Voorzitter